Kratka predstavitev društva Argotlon

Delujemo že od leta 2015

KAJ JE ARGOTLON:

Argotlon – sprejmi izziv je unikaten športno rekreativni dogodek, namenjen vsem tistim, ki prosti čas radi preživljate aktivno. Poleg razgibane tekaške trase, vas na progi čaka še cel kup ovir, ki so zasnovane po vzoru vojaškega urjenja. Da pa zadeva ne izpade preveč resno, vas vabimo, da se na progo podate skupaj z vašimi prijatelji in doživite nepozabno avanturo na kateri ne bo manjkalo zabavnih izzivov s seboj pa imejte obvezno rezervna oblačila, saj proge ne boste dokončali suhi in čisti.

KOMU JE NAMENJEN:

Vsem oz. vsakemu. Tisti bolj tekmovalni lahko preverijo svojo psihofizično pripravljenost, spet drugim več pomeni zabava in druženje. Vsako leto za vas pripravimo povsem novo traso in na ta način razkrivamo skrite kotičke našega lepega mesta. Argotlon zato priporočamo vsem, ki imate radi šport in rekreacijo, naravo, zabavo, drugačne izzive predvsem pa gre za odlično team building izkušnjo zato je Argotlon primeren za podjetja in društva (npr. gasilska ipd.)

ZA DOBER NAMEN:

Izkupiček prireditve bo doniran
PGD Vrhnika,
ki pomaga pri organizaciji dogodka.


Argonavti

Argonavti (starogrško: Αργοναύται) so bili v grški mitologiji skupina junakov, ki so v času pred trojansko vojno na ladji Argo (od tod tudi ime Argo-navti) spremljali Jazona na otok Kolhido, kjer je bilo spravljeno zlato runo. Ladja Argo se je imenovala po njenem graditelju, Argusu.

Argonavti po Pliniju potujejo tudi čez območje Slovenije. V begu pred zasledovalci namreč zaplujejo v reko Donavo. Pot jih vodi po Savi in Ljubljanici. Tako prečkajo območje Ljubljane (Emona) in Vrhnike (Nauportus). Ladjo nato po suhem prenesejo do Jadranskega morja in nadaljujejo pot v Grčijo.

V ljubljanskem močvirju Jazon premaga zmaja. Zgodba o argonavtih, natančneje o Jazonu in zmaju se smatra kot ena izmed legend o nastanku Ljubljane in služi kot morebitna razlaga o zmaju kot simbolu mesta.

Zgodba o Argonavtih je tako navdihnila grb Vrhnike, morebiti pa tudi Ljubljanskega.

VIR Wikipedija

Image

ŠPORTNO DRUŠTVO ARGOTLON

Mirke 12B
1360 Vrhnika
Matična številka: 4099931000
Davčna številka: 53497333
IBAN: SI56 020270262682020 BIC: LJBASI2X

NEKATERI SO SE DOKAZALI KOT

NAŠI SPONZORJI

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 051 602 643

051 602 643

Športno Društvo Argotlon

Športno Društvo Argotlon

info@argotlon.si

info@argotlon.si