Trasa Argotlon 2024

Trasa našega izziva je vsako leto malo drugačna, zato ni bistvena njena dolžina ampak je glavni namen spoznavanje in odkrivanje lepot domačega kraja. Trasa pelje od skritih stran poti, do trdnih asfaltnih urbanih površin, naša edina garancija je, da na cilj ne boste pritekli suhi in čisti.

ARGOTLON sprejmi izziv 2024

KDAJ: 15.6.2024 ob 9ih!!!!! (štart Argotlona je ob 10ih – ob 9ih bodite na Vrhniki zaradi spodaj napisanih razlogov)

KJE: ZIC (zavod Ivana Cankarja) ob Športnem parku Vrhnika – Tržaška cesta 25, 1360 Vrhnika – parkirišča bodo na razpolago v okolici športnega parka

URA: ob 9ih se odpre prijavna služba – obvezna je oddaja izjave o odgovornosti (s seboj lahko prinesete že izpolnjeno, v nasprotnem primeru jo izpolnite na licu mesta). Vsak udeleženec na prijavni službi dobi majico Argotlon – sprejmi izziv 2024. Ob 9.45 pričetek ogrevanja in štart ekip ob 10 uri – štartna lista bo objavljena pred pričetkom prireditve.

OPREMA: oblačila in obutev po lastni presoji. Naj bo oprema taka, da je ne bo škoda. Teren je raznolik – od asfalta do makadama, blata itd. Kdor pride v cilj čist in suh dobi KAZENSKI krog

CILJ: nepozabna avantura, rekreacija, turistični ogled Vrhnike in zabava. Ne pozabite, da vas v cilju čakajo DIPLOME , malica in po želji tudi tuši (v športni telovadnici PARTIZAN).

OPOZORILO števila 1: Prosimo vas, da se med samim dogodkom obnašate tovariško in kolegialno, to pomeni, da se na ovirah ne prerivamo ampak pomagamo drug drugemu. Na URBANIH delih, kjer je potrebno prečiti cesto, se ravnamo po cestno prometnih predpisih. Prehodi bodo zavarovani s prostovoljci in bodo možni samo na označenih prehodih za pešce!!! pogledamo levo in desno, čez cesto gremo, ko je cesta prazna in prehod čez njo varen!

OPOZORILO številka 2: VARUJEMO okolje, kar se bo poznalo pri samem trasiranju. Zmanjšali bomo količino markirnih trakov. Ker gre v glavnini za uhojene poti, bodite pozorni na markirne trakove. Te bomo postavljali na približno 50m (če npr. 100m niste videli označbe, ste morda zašli s poti ). Na urbanih delih (asfaltirane površine) bomo dodatno poskrbeli še za talne označbe z rdečim sprejem.

OVIRE: ovire so preizkušene in kot take varne za uporabo. Na večini ovir bo zraven prostovoljec, ki bo v primer nejasnosti pojasnil, kako se oviro pravilno uporabi. Na ovirah, ki so “logične”, prostovoljca ne bo (npr. tunel – potrebno se je splaziti skozenj ali pa lesena stena, ki jo je potrebno preplezati). Če je ovira za vas pretežka ali iz nekega drugega razloga neizvedljiva boste zraven ovire naredili (moški) 10 sklec oz. ženske 10 počepov.

BODITE TAKI, KOT VSA LETA DO ZDAJ, SPOŠTLJIVI, TOVARIŠKI, ZABAVNI in PAZITE, DA NE PRIDE DO NEPOTREBNIH POŠKODB – ZDRAVSTEVNA OSKRBA BO SEVEDA ZAGOTOVLJENA.

SE VIDIMO V SOBOTO
PRAVOČASNO SE ODPRAVITE OD DOMA

Scroll to Top
Skip to content